thumbs-icon99% tevreden klanten

clock-iconwerkuren : maa-vrij (8.00am - 6.00PM)

logo
mobile-icon

Bel ons op het nummer 0495 69 46 72

Reinigen van zonnepanelen

services details

Zien je zonnepanelen er wat stoffig uit? Of zijn er hardnekkige vlekken waar ook de regen geen verhaal tegen heeft? Dan is wellicht een poetsbeurt op zijn plaats.

Doordat er zich een laagje vuil gaat vormen om de zonnepanelen, zal er minder zonneschijn de zonnecellen kunnen bereiken. Hierdoor kan het rendement verminderen tot 2 à 3% per jaar. Laat je de vervuiling jarenlang aanslepen dat zit je toch met een gevoelig energieverlies. Uw investering zal dus op termijn minder snel teruggewonnen zijn. Door het reinigen van zonnepanelen, zal je de levensduur van de panelen terug verhogen én kunnen ze weer maximaal opbrengen.

Na het spoelen en reinigen met warm water zullen uw zonnepanelen lichtjes geborsteld worden. Dit om mos en hardnekkige vervuiling los te krijgen. Hierbij wordt een speciale zonnepanelen borstel gebruikt die geen krassen maakt op uw zonnecellen. Tijdens het borstelen wordt zuiver water gesproeid om vuil te laten wegspoelen. Indien nodig of gewenst kunnen er ook gespecialiseerde producten gebruikt worden.

Vraag vandaag nog naar meer informatie